zondag 23 juni 2013

3 Ballum, Lange Duinen

Ballum, de Lange Duinen (3)
1986

  
Vandaag de derde en laatste van "onze" privé Buijtenhuijsen. Herman heeft hier de Lange Duinen geschilderd en ik denk ongeveer vanaf waar vroeger (........) de "Takkenbossen" lagen opgestapeld, achter het vliegveld na de slinger in de Badweg. De vuurtoren is een baken aan de horizon en ook de vlierbosjes nabij de bult (duinheuvel) in het fietspad, ongeveer halverwege Ballum en Hollum. Waar de kiekendieven overvliegen ................

Hierna zullen de bijdragen van schilderijen van andere eigenaars moeten volgen. Jeanet de Jong heeft deze site zojuist kenbaar gemaakt via haar Persbureau Ameland (bedankt !), Asing Walthaus heeft contact opgenomen en ook de familie Hofker heeft me inmiddels benaderd en ik ben zefs hier en daar al binnen geweest om foto's te maken. Volgende keer meer dus. 

Deze twee foto's van de Lange Duinen zijn van fotograaf Bart van der Schagt die een wandeling rond Hollum met vele prachtige foto's documenteerde (volg de link). Zelfs interessant voor Amelanders

En een luchtfoto van de gelijknamige vakantie-accomodaties De Lange Dûnen en daarachter de Witte Reep (vroeger de boerderijen van Ruygh en Borsch. Het "Hofkerhuis" is door de bosvorming na 30 jaar geheel aan het zicht onttrokken. 

Kijk ook nog even bij de introductie (boven) over de intenties van deze site. Het is mogelijk je op te geven voor een emailtje als er een nieuwe bijdrage is. "Volgen" kan ook als je een Google account hebt. De tweede site "Beeld van een eiland" met meer schilderijen en schilders gaat ook binnenkort van start.

Suggesties, aanvullingen en foto's van harte welkom !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten