vrijdag 21 juni 2013

1 De Witte Reep, een introductie.

De Witte Reep (1)
1981

Dit schilderij, van de Witte Reep tussen Ballum en Hollum, is de aanleiding tot het openen van dit Blog, deze website, als eerbetoon aan Herman Buijtenhuijs. Lees de introductie (button boven). Herman zag het vanaf een duintje tegenover de boerderij Halfweg (Appelman-Blokker). Ik weet de Amelander benaming voor dit terreintje niet, kwam er van de week voor het eerst. Wie het weet mag het me mailen. 

Ik vond het schilderij onlangs op een veiling en kon het kopen bijna 30 jaar nadat ik Ameland als woonplek moest verruilen voor Sneek. Herman schilderde het in 1981. Het is tot nu toe de vroegste Ameland schilderij van Herman wat ik vond. Wij woonden toen in Ballum, Herman en Mariella verbleven in die jaren zomers in de schuur van de Witte Reep als gasten van Klaas en Barbara Hofker. Later zouden ze in Hollum wonen en werken aan de Westerlaan (nu atelier Tom Beijl). Als lezers zich geroepen voelen aanvullingen of verbeteringen te zenden: heel graag !
De 2 boerderijen (voorheen fam. Ruygh en Borsch), de schuren en de bungalow aan de voorzijde  en het hooggelegen huis van de fam. Hofker, dat toen net gebouwd was, zijn nu verscholen in een bos. Er is inmiddels een prachtig pad aangelegd van het vliegveld in Ballum naar Hollum, achter Halfweg, de oude dôbbe en nieuw aangelegde plassen en de Witte Reep langs.  

Door middel van de labels aan elk artikeltje (en door de zoekfunctie links-boven) is er te zoeken op dorp of andere locatie. 

zie voor de Witte Reep nu: http://www.dewittereep.nl

Spoedig meer Buijtenhuijs schilderijen in dit Blog !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten